Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

ZÖLDSÉG, (zöld-ség) fn. tt. zöldség-et, harm. szr. ~e. 1) Általán, a növények sarjainak, lombjainak, leveleinek stb. zöldszinü tulajdonsága, vagy állapota. 2) Különösen konyhai, konyhába való növények,vagyis főzeléknek, főzni való eledelnek, fűszernek használt némely kerti vagy vadon termő növények, pl. sárgarépa, petrezselyem, saláta, káposzta, sóska stb. A Nádor codexben am. virulás, díszlés. Az irígy embör..... más embörnek zöldségéből megasz“ (120. lap.)