Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

MUSTÁR, fn. tt. mustár-t, tb. ~ok, harm. szr. ~a v. ~ja. Beczős növény, melynek magvai igen csipős izüek, s öszvezúzva és musttal vagy boreczettel elkészítve ételekhez mártalékul használtatnak, és ez sárga v. kerti mustár, máskép: kerti repeze, növénytani néven: fejér repcze. (Sinapis alba). A repczék neme alá tartozik. Egy vele a középkori latin: mustarda, olasz és portugal: mostarda, franczia: moutarde, angol: mustard stb. A must (mustum) szóból látszik eredettnek, minthogy főleg musttal készitve szokott használtatni. A persában Beregszászi szerént ,musztár’ egészen véve am. must. Van még a népnyelvben: kis fejér mustár, melynek növénytani neve mustárkáposzta, l. ezt; olasz mustár, máskép: olasz repcze, vad rezeda, növénytani néven: repczerezeda (rezeda lutea); vad mustár, máskép: palaczkfű, temondádfü, növénytani néven: mezei tarsóka (thlaspi campestre).