Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

FORRÁZ, (for-r-ó-az) áth. m. forráz-tam, ~tál, ~ott. 1) Valamely ételneműt, különösen husfélét forró lével leöntve készít el. Csibét, bárányt, borjút forrázni. 2) Forró vízzel tisztít. A leölt baromfiakat, sertéseket megforrázni, hogy tollaikat, sertéiket könnyebben le lehessen tisztítani. A hordókat kiforrázni. 3) Forró vizet önt valakire v. valamire. Leforrázni a konyhán forgolódó ebeket. Ahol az ebet leforrázták, nehezen megy az többet oda. (Km.) Gyógyfüveket forrázni. 4) Átv. és tréfásan, igen leszól valakit, egészen elhallgattat; eltávozni kényszerít. A hetvenkedő szónokot ugyan leforrázták.